Home  Adressen  Adverteren  Agenda  Archief  Nieuws
ARCHIEF
april 2011

nieuwsberichten:         januari; februari; maart; aprilmei;
                                  juni; juli; augustusseptember
                                  oktober; november; december26 april 2011: paardensport: Hoekstra en Van der Werf winnen in Koudum
                     turnen: Madelief Zeinstra Fries kampioen turnen
                     atletiek: Sterke ultraloop van Hermina van Dijk  
23 april 2011: atletiek:
Klinkende zege voor Gerrit Wolbers
19 april 2011: paardensport: Marriet Hoekstra met Une Peu d’Amour kampioen  
18 april 2011: atletiek:
Justin Boes en Elyne Kingma winnen in Leeuwarden
                     tafeltennis:
Positieve balans voor FTTC
                     biljarten:
Karel de Vries Franeker biljartkampioen
13 april 2011: atletiek:
Hermina van Dijk winnares Bloemketerploop
10 april 2011: tafeltennis: Argus te sterk voor FTTC
                     atletiek:
Spartacus succesvol tijdens openingswedstrijd
03 april 2011: zwemmen:
Anna Rozema wint vlinderslag
                     turnen:
Daniel van Luijk op weg naar NK
                     tafeltennis:
Nieuwe negenklapper FTTC 1


26 april 2011

Martine Hoekstra en Sjoukje van der Werf winnen in Koudum

KOUDUM - Tijdens Kringwedstrijden in Koudum hebben Martine Gramsbergen-Hoekstra en Sjoukje van der Werf voor de Sjaerdema- Liaukema Ruiters eerste prijzen binnen gehaald. Martine werd op Zamolia eerste en tweede in het Z-springen. Sjoukje won beide parkoersen van het B-springen. Marriet Hoekstra werd met Zorro tweede in het M-springen. In het B-springen werd Hiske Bosma derde met Biejanieta.

In de dressuur behaalde Elbrich de Jong met Violaminka een eerste en derde prijs. In de L1 klasse won Martine Gramsbergen-Hoekstra met Beatrix. Dieuwke Boomsma werd met Condal tweede in de klasse L2.
In Arum won Pietie de Vries met Winnetou de L2 dressuur wedstrijd.


Madelief
Zeinstra Fries kampioen turnen

SINT ANNAPROCHIE - Madelief Zeinstra (Franeker) is afgelopen zaterdag Fries kampioen turnen niveau 11 en 12 geworden. In De Bildtse Slag van Sint Annaparochie kwam de Be Quick turnster in de vierkamp (niveau 11) over sprong, brug, balk en vloer tot een totaalscore van 51,950 punten. Daarmee bleef ze 0,05 punt voor op haar naaste concurrenten. Romy Kooistra werd zesde in dezelfde categorie.
Inge Groen eindigde in categorie 8 niveau 11 als vijfde. Rixt Bootsma werd elfde in de categorie jeugd niveau 11. In dezelfde categorie pakte Asma Darkaoui haar tweede podiumplaats.


Sterke ultraloop van Hermina van Dijk  

TEXEL - Hermina van Dijk is afgelopen zondag als derde vrouw geëindigd in de 60 kilometer lange ultraloop van Texel. De Franeker atlete zorgde daarmee voor een daverende verrassing. Ze werd in haar eerste start op deze afstand direct derde van Nederland. In de categorie veertigplus was ze zelfs de snelste.


23 april 2011

Klinkende zege voor Gerrit Wolbers

SNEEK - Lionitas atleet Gerrit Wolbers uit Franeker is zijn baanseizoen begonnen met een klinkende overwinning. Tijdens de instuifwedstrijden in Sneek liep hij min of meer solo naar een tijd van 2.03.99. Er had waarschijnlijk een scherpere tijd ingezeten als Gerrit meer tegenstand had  gehad. De B junior aast dit seizoen op een tijd binnen de twee minuten.


19 april 2011

Marriet Hoekstra met Une Peu d’Amour noordelijk kampioen  

WESTERBORK - Marriet Hoekstra (Franeker) toonde in Westerbork tijdens de samengestelde wedstrijd (SGW) met Une Peu d’Amour weer eens haar kwaliteit in veelzijdigheid. Ze begon met een superfijne dressuurproef. Die werd wel iets ondergewaardeerd. Daarna ging ze foutloos door het springparcours. De afsluitende cross was pittig, lang en hoog. Une Peu d’Amour was super te rijden en croste foutloos rond. Het koppel werd uiteindelijk tweede in de wedstrijd en won het Kampioenschap van het Noorden in de klasse Z.

Geertje van der Veen en Bornrif sprongen en crosten ook foutloos rond in de klasse B, evenals Marriët en Boebkafee. Ook Tineke Hoekstra met Adelgraaf reed foutloos. Marriët won met USA Princess dankzij een foutloos springparcours en cross de zesde prijs in de klasse L. Zorro stond er na de dressuur en het springparcours ook goed voor. Hij maakte met een weigering zijn debuut in de L-cross en hij leek er veel plezier in te hebben. Bij de B pony’s reed Nicky Kruyt op Shadow met hetzelfde resultaat.


18 april 2011

Justin Boes en Elyne Kingma winnen in Leeuwarden

LEEUWARDEN -  Pupillen van AV Spartacus hebben prima gepresteerd op de medaille wedstrijd in Leeuwarden. Justin Boes(pup C) won het balgooien met ruim een meter verschil. Ook bij het verspringen was hij een klasse apart. Daarnaast werd Justin tweede op de 600 meter. Elyne Kingma (pup A2) won het verspringen. Met een sprong van 3,98 m benaderde ze het 31 jaar oude clubrecord van 4,07m. Bij het balgooien en de 1000 meter werd ze tweede.

Aarichia Feenstra (pup A2) leverde tijdens haar eerste baanwedstrijd vooral op de 1000 meter en het kogelstoten heel goede prestaties. Anneke Grondsma (pup C) behaalde bij het balgooien en de 600 meter een nieuw pr.


Positieve balans voor FTTC

FRANEKER - De tafeltennissers van FTTC kunnen uitblazen: de voorjaarscompetitie zit erop. Van de vier seniorenteams werd één kampioen (FTTC 4). De overige drie teams handhaafden zich en komen in de najaarscompetitie uit in dezelfde klasse/divisie.
FTTC 1 had vrijwel geen kans meer op het kampioenschap. Zaterdag speelden de Franekers daarom een wedstrijd voor spek en bonen. Tegen Midstars 1 werd een gelijkspel behaald. André Hoekstra en Reimer Bosma wonnen twee enkelspelen. Ook het dubbelspel werd in winst omgezet. FTTC 1 is als tweede geëindigd.

Verrassend slot
FTTC 2 zorgde voor een daverende verrassing. De in degradatienood verkerende Franeker tafeltennissers versloegen in Wolvega kampioen Griffioen 1 met 3-7. Douwe van der Wal stond garant voor de helft van de bijeen gesprokkelde punten (drie enkelspelzeges en winst in het dubbelspel met Rudie van der Kooij). Van der Kooij won twee enkels, Jan Bosgra één. Dankzij deze prima overwinning handhaaft FTTC 2 zich met de hakken over de sloot.

Hoewel het er lange tijd niet op leek, heeft ook FTTC-3 zich uiteindelijk toch gehandhaafd in de derde klasse. De Franekers leden vrijdagavond tegen Delta Impuls 2 uit Heerenveen een 8-2 nederlaag. De twee punten van invaller Sije de Graaf bleken toch genoeg te zijn om komend seizoen in dezelfde klasse te mogen uitkomen.

Kampioen
FTTC 4 is de kersverse kampioen in de 4e klasse B geworden. De wedstrijd tegen Griffioen-3 was alleen nog voor de statistieken nog van belang. De Franekers wonnen in Wolvega met 2-8. Jan Venema ontbeerde de juiste vorm en verloor twee enkelpartijen. Wel won hij samen met Sije de Graaf, die net als Bertil Witvoet ongeslagen bleef, de dubbel.

 

FRANEKER - Karel de Vries (Franeker)won het afgelopen weekeinde de finale van het Franeker Biljart Kampioenschap. Dat was een opmerkelijke prestatie, want Karel kwam iedere partij vanuit een uitzichtloze positie sterk terug. In de slotpartij won hij in vijftien beurten van Sietse Vijver. Daarmee nam Karel de wisselbeker over van zijn directe tegenstander Vijver. Aaldries Hoekstra en Albert de Wilde deelden de derde en vierde plaats. Op de vijfde tot en met de achtste plaats eindigden Janet Kwast, Durk Terpstra, Petra Boot en Jan Vlietstra.


13 april 2011

Hermina van Dijk winnares Bloemketerploop

FRANEKER – De Bloemketerploop met start en finish in Franeker is zaterdag 9 april een prooi geworden door Hermina van Dijk. De Franeker atlete won de halve marathon in 1 uur, 38 minuten en 12 seconden. Daarmee bleef ze Andrea Hofstra uit Bolsward bijna vier minuten voor. Klaske Veenstra, stadgenote van Hermina, werd vijfde in 1.54.36. Nyk Adema uit Makkum was de snelste man in 1.20.10, voor Harry Wiersma (Blija, maar oorspronkelijk Menaldum) in 1.23.31.

10 Engelse mijlen
De tien Engelse mijlen leverde in 1.07.13  een overwinning op voor Foppe van der Heide uit Drachten. Erwin Otten (Harlingen) werd derde in 1.08.43, voor Richard van Lunzen uit  Franeker (vierde in 1.10.41). Rene Vellinga uit Tzum eindigde  als vijfde in 1.10.56.
Bij de dames op deze afstand werd Sjoerdtje Keizer uit Tzum tweede in 1.25.09. Jelly van der Velde (Franeker, 1.29.38) en Titia Knip (Franeker, 1.29.42) werden respektievelijk vierde en vijfde.

Jaarsma veelzijdig
Niek Jaarsma (Franeker) toonde zijn veelzijdigheid. Behalve als zwemmer en survivalatleet blijkt hij ook als wegatleet uit de voeten te kunnen. Op loop over de tien kilometer versloeg hij Albert van der Ziel uit Berlikum met 44 seconden voorsprong. Edwin Kooren uit Harlingen werd vijfde.
Bij de vrouwen werd Anita van der Wal uit Harlingen tweede in 45.55. De Franeker atletes Tineke Blaauw (49.20) en Simone Smid (50.30) kwamen als vierde en vijfde over de finish.

De loop over vijf kilometer is in 20.14 gewonnen door Erik Bakker uit Oosterbierum. Jan Duijn uit Franeker werd vierde in 21.46. Anouk de Vries uit Franeker kwam in 28.08 als vijfde vrouw over de finish.

Op deze door SV Friesland georganiseerde loop kwamen op de diverse afstanden 204 deelnemers aan de start.

De Slachtetille als obstakel.


10 april 2011

Argus te sterk voor FTTC

FRANEKER – Het eerste team van FTTC struikelde zaterdag 9 april In eigen huis met 4-6 over Argus-4 uit Harkstede. Reimer Bosma en Martijn van der Heide wonnen ieder twee enkelspelen. Invaller Douwe van der Wal zat eenmaal dicht bij winst, maar bleef op nul procent steken. De Franeker tafeltennissers hebben een achterstand van vijf punten op TTV Appelscha-1 vijf punten.  

FTTC-4 kampioen
Het vierde werd donderdag voorjaarskampioen in poule A van de regionale vierde klasse. In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen won het met 6-4 van Bergum-3. Met nog één competitieronde te gaan kan YOS- de Franekers niet meer inhalen. Kopman Sije de Graaf won drie enkelspelen en samen met Bertil Witvoet ook het dubbelspel. Jan Venema en Witvoet wonnen ietwat tegenvallend slechts één enkelspel.

In die derde klasse boekte FTTC 3 een knappe 6-4 overwinning op het sterker geachte Buitenpost-3. Arjan Zijlstra en Jan Koster waren beiden goed voor twee punten en wonnen samen de dubbel. Johannes Tigchelaar bracht het zesde punt op het scorebord.

FTTC-2 verloor opnieuw. Ditmaal van Buitenpost-2, de runner-up in de tweede klasse. Dankzij de ongeslagen Douwe van der Wal bleef het verlies beperkt tot 4-6. Jan Hartkamp zorgde voor het vierde punt, Jan Bosgra liet geen enkele zege noteren.


Spartacus succesvol tijdens openingswedstrijd

HEERENVEEN - De Spartacus atleten Elyne Kingma (pupillen A2) en Gijs Oswald (pupillen A1) wonnen zaterdag in Heerenveen beiden de meerkamp in hun categorie. Tijdens de openingswedstrijden van het baanseizoen werd Gijs ook nog derde op de 1000 meter. Elyne verbeterde  haar pr op de 60 meter sprint tot 9.5 seconden en op het verspringen tot 2.90 meter.

Clubrecord
Mara Leistra (jun D1) evenaarde het veertien jaar oude clubrecord bij het hoogspringen. Met een sprong van 1.40 meter werd ze tweede in het eindklassement van de meisjes junioren D1 en D2. Op de 60 meter sprint liep ze een nieuw pr van 9.4 seconden. Op de 60 meter horden werd ze zesde met 12.6 seconden.
Sanne Bergsma (pup A2) behaalde een nieuw pr op het kogelstoten. In het eindklassement werd ze twaalfde. Tim Bergsma realiseerde een nieuw pr op de 40 meter en het hoogspringen.


3 april 2011

Anna Rozema wint vlinderslag

LEEUWARDEN – Anna Rozema (FZC’54, Franeker) heeft zaterdag de 50 meter vlinderslag voor meisjes junioren-1 gewonnen. In Leeuwarden zette ze tijdens de laatste D1 competitiewedstrijd een tijd neer van 35,64 seconden. Daarmee verbeterde ze haar persoonlijk record met vier seconden. In totaal werden 35 persoonlijke records door FZC leden gezwommen. Een uitschieter daarbij was Judith Metselaar. Zij verbeterde haar 200 meter wisselslag met maar liefst 22 seconden en zwom naar een tijd van 3.20,71.

Judith Metselaar in actie tijdens haar 200 meter wisselslag

 
Daniel van Luijk op weg naar NK
 
FRANEKER - Daniel van Luijk (Be Quick, Franeker) turnde afgelopen zaterdag zijn eerste kwart finale (instapniveau 10) van district zuid/oost/noord. Met een totale score van 99,90 bereikte hij een vijfde plaats in het eindklassement. Dit resultaat is een prima opstap naar zijn doel: deelnemen aan het NK. Darvoor moet hij nog aan twee plaatsingswedstrijden meedoen.

Priscilla van Santen werd tijdens de tweede wedstrijd van de vierde divisie achtste in het totaalklassement van de senioren niveau 6. Angelique Bos werd veertiende. Bij de junioren niveau 7 eindigde Everdyna als zestiende.


Nieuwe negenklapper FTTC-1


FRANEKER -  FTTC-1 boekte zaterdag 2 april voor de tweede keer op rij een monsterzege in de noordelijke eerste divisie. Nu bleek GTTC_2 geen partij. Het keurkorps van FTTC behaalde in Groningen een 9-1 overwinning. Martijn
van der Heide en André Hoekstra wonnen al hun enkelspelen en samen wonnen ze het dubbelspel. Alleen Sieds Tjepkema liet een punt liggen. Door dit resultaat is de achterstand op koploper TTV Appelscha 1 nog maar vier punten.

Donderdagavond leed FTTC-2 in eigen zaal een pijnlijke 3-7 nederlaag tegen degradatieconcurrent YOS-2 uit IJsbrechtum.. De Franekers behaalden tweemaal winst met Douwe van der Wal en eenmaal met Jan Hartkamp.

FTTC-3 verging het in de derde klasse tegen YOS-5 beter. Dankzij twee overwinningen van Arjan Zijlstra en Jan Koster en een succesvol dubbelspel werd het 5-5.

In de vierde klasse speelde koploper FTTC-4 de wedstrijd van het seizoen.
tegen Yos 7, De klokkendieven wonnen met 7-3 van YOS-7, de enig overgebleven rivaal voor het kampioenschap. Sije de Graaf tekende voor drie enkelzeges, Bertil Witvoet voor twee en Jan Venema voor één. De Graaf en Witvoet wonnen samen het dubbelspel.

 

Copyright: SportSupport / NWF-regiosport;
2005 - 2011