Home  Adressen  Adverteren  Agenda  Archief  Nieuws
ARCHIEF
augustus 2011

nieuwsberichten : januari; februari; maart; aprilmei;
                            juni; juli; augustusseptember
                            oktober; november; december


29 augustus 2011: motorsport: Roel Hoekstra sterk in Assen
                           wielrennen: Huizenga naar brons in Omloop Trynwalden
28 augustus 2011: triatlon: Geke Venema tweede op NK Triatlon D45 
27 augustus 2011: atletiek:
Regionale winnaars Visserijdagenloop Harlingen
21 augustus 2011: skûtsjesilen: Sieb Meijer sluit IFKS kampioenschap in stijl af
17 augustus 2011: skûtsjesilen: Siep Meijer leider IFKS  
14 augustus 2011: paardensport:
Riemersma en Jorritsma Fries kampioen outdoor28 augustus 2011

Roel Hoekstra sterk in Assen

ASSEN – Motorcoureur Roel Hoekstra is tijdens de Supersportrace op het TT-circuit van Assen als achtste gefinisht. De Deinumer had een slechte training gereden. Daardoor moet hij vanaf de achttiende plaats starten. Na een ronde rijdt Hoekstra al in twaalfde positie. In het vervolg rukt hij uiteindelijk op naar de verdiende achtste plaats. Een evenaring van zijn beste jaarprestatie.


Huizenga naar brons in Omloop Trynwalden

GYTSJERK – Jenning Huizenga is zaterdag 27 augustus als derde geëindigd in de Omloop van de Trynwalden. De oud-Franeker reed in de finale weg uit het uitgedunde peloton. Tot dat moment deed hij afstopwerk voor zijn ploeggenoot Rene Hooghiemster uit Drachten. Hooghiemster reed solo naar de winst, nadat hij zijn vluchtmakker Tim Veldt had gelost.


28 augustus 2011

Geke Venema tweede op NK Triatlon D45  

ALMERE - Geke Venema (SV Friesland) uit Easterlittens is zaterdag 27 augustus in Almere tweede geworden op het Nederlands kampioen triatlon in de leeftijdsklasse D45. Op haar debuuttriatlon “long distance” realiseerde ze na 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,18 km hardlopen een tijd van 11 uur, 21 minuten en 12 seconden.
Jan van der Meij (H45) uit Berlikum legde de marathon van Almere af in een tijd van 11:24:49.  

Geke Venema deed voor het eerst aan een hele triatlon mee en dan gelijk maar het Nederlandse kampioenschap. Ze wist niet wat ze zou kunnen verwachten. Sportief ging het wel goed, maar mentaal was het erg zwaar. Ze kijkt met volle tevredenheid terug op een geweldige ervaring.

 


Geke, uitgeput maar blij, met de Friese vlag over de finish.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Goede start

“Het zwemmen was heerlijk. Lekker wat golven, maar dat ben ik gewend. Ik train vaak in de Waddenzee bij Harlingen.” Het fietsen is normaal haar sterke afstand. Geke weet hoe ver ze kan gaan qua intensiteit om toch nog een goede run er achteraan te kunnen doen. “Mijn streeftijd was vijf en een half uur, maar wel met de gedachte dat soepel fietsen belangrijker is dan deze tijd. Per ronde (van 60 km) ging het harder waaien en enorme zware luchten pakten zich samen. Maar gelukkig ging het pas aan het einde van mijn 180 km echt regenen.”

Motivatie
Toeschouwers en supporters werden een belangrijke factor in de motivatie om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. “In de laatste fietskilometers werd mijn motivatie om nog 42 km hard te lopen er niet beter op. Sterker nog: eigenlijk vond ik het ‘gekkenwerk’. Het idee dat je nog zo ver moet, er nog lang niet bent. Maar gelijk de eerste meters van het hardlopen staan mijn coach en vele toeschouwers mij toe te juichen. Ik was in een keer mijn ongemotiveerde gevoel kwijt en ben vol enthousiasme aan mijn marathon begonnen.”

Darmkrampen
Tijdens het lopen krijgt Geke last van darmkrampen en een licht misselijk gevoel van al die zoete sportdrank. Ze moet in de eerste ronde van 14 km tot drie maal toe gebruik maken van een ‘w-tje’.“ De derde en laatste ronde waren de zwaarste. “Er zat voor mijn gevoel geen tempo meer in. Maar wandelen was geen optie.”  De laatst vijf kilometer had ze het bijna niet meer. “Ik telde ze af, ik liep van verzorgingspost tot verzorgingspost, van supporter naar supporter. Mijn coach fietste naast me en moedigde me aan. Maar ook supporters juichten me toe. Alles hielp me om maar die laatst kilometer door te komen”  Een aantal keren tijdens deze lange wedstrijddag heeft Geke gedacht aan wat ze zou doen als ze de finish haalde. “Een van de opties was een potje janken. En dat heb ik gedaan.” Ze heeft de ‘Elfstedentocht’ voor triatleten bedwongen.

Aan de finish werd haar in eerste instantie gemeld dat ze als eerste in de categorie D45 was geëindigd. Dat bleek uiteindelijk de tweede plaats te zijn. “Maar dat maakt de prestatie er voor mij niet minder om.”


27 augustus 2011

Regionale winnaars Visserijdagenloop Harlingen

HARLINGEN – Albert van der Ziel (Berlikum) en Judith van der Meer(Dronrijp) eisten woensdag 24 augustus de tien kilometer van de Visserijdagenloop van Harlingen voor zich op.
 
De loop over tien Engelse mijlen, het hoofdnummer, werd een prooi voor Harry Wiersma (Blija, voorheen Menaldum). Richard Velzen (Achlum) kwam ruim twee minuten na Wiersma als derde over de finish.

Edward Hilgenga (Harlingen) won de vijf kilometer. Bij de vrouwen vergezelden Deborah Ligthart (Midlum) en Feikje Brouwer (Midlum) winnares Marina Seitz (Verbert, Duitsland) op het podium als tweede en derde.


21 augustus 2011

Sieb Meijer sluit IFKS kampioenschap in stijl af

LEMMER – Sieb Meijer uit Franeker is zaterdag 20 augustus in Lemmer gekroond tot winnaar van het IFKS kampioenschap 2011. In de slotwedstrijd deed hij dat in stijl. Voor de tweede maal kwam hij met zijn skûtsje “Jonge Jasper” als eerste over de finish. Meijer scoorde een totaal van 13,8 punten. Walter de Vries (Sloten, 21.9 punten) werd met “De Goede Verwachting” tweede. Sibo Zijsling (IJlst) scoorde met zijn “Striidber” een punt meer en werd derde in de eindklassement. Het was de vijfde overwinning van Sieb Meijer. Hij werd daardoor definitief eigenaar van het “Zilveren Skûtsje”.

Sieb Meijer heeft met zijn bemanning een zeer regelmatig kampioenschap gevaren. Twee maal, in Stavoren en Lemmer, kwam hij winnend over de meet. Daarnaast werd hij tweede in Sloten en finishte hij twee maal als derde: in Hindeloopen en in de eerste wedstrijd van Lemmer. In Echtenerbrug stond hij met een vierde plaats net naast het podium. In Heeg behaalde Meijer zijn slechtste resultaat met een zevende plaats. Sieb Meijer nam na die wedstrijd in Heeg wel de leiding in het klassement over van Zijsling. Die positie gaf hij niet meer uit handen.

Sikke Tichelaar streed met “Stad Harlingen” in de achterhoede van de klasse A-klein. Een twaalfde plaats in de eerste wedstrijd bij Lemmer was het beste resultaat. In het eindklassement is Tichelaar als achttiende geëindigd met 96 punten.
Remy de Boer (Harlingen) kwam er in de B-klasse met “De Eenvoud" ook niet echt aan te pas. Drie maal kwam hij als tiende over de finish, zijn beste resultaten. Zijn 82 punten waren goed voor een twaalfde plaats in het eindklassement.


17 augustus 2011

Siep Meijer leider IFKS  

SLOTEN – Na vier zeildagen voert Siep Meijer uit Franeker het IFKS skûtsjesklassement aan. Met zijn skutsje “Jonge Jasper” behaalde hij in de A-klasse tot nu toe achtereenvolgens een derde (Hindeloopen), zevende (Stavoren), een eerste (Heeg) en een derde plaats (Sloten). Na aftrek van het slechtste resultaat leidt Meijer met 3 punten voorsprong op de “Striidber” van Siebo Zijsling (IJlst).

Sikke Tichelaar uit Harlingen strijdt met de “Stad Harlingen” mee in de klasse A-klein. Tichelaar staat na vier races achttiende in het klassement. Zijn stadgenoot Remy de Boer staat met het skutsje “De Eenvoud” als elfde geklasseerd in de B-klasse.


14 augustus 2011

Esmee Riemersma en Janet Jorritsma Fries kampioen outdoor

GORREDIJK – Tijdens de Friese hippische kampioenschappen in Gorredijk (11 ,12 en 13 augustus) zijn Esmee Riemersma (Franeker) en Janet Jorritsma kampioen geworden. Esmée werd met haar 8-jarige ruin Moonlight Fries kampioen in de klasse ZZ pony springen. Na tien opeenvolgende zeges met Moonlight is dit Fries kampioenschap een mooie afsluiter van haar ponycarrière. Janet werd met haar paard Allure Fries kampioen in de klasse M2 dressuurpaarden. Beide amazones hebben zich hiermee geplaats voor de Hippiade in Ermelo.

In de klasse L werd Aat Bosma (Menaldum) op Winanda na barrage  reserve springkampioen.
Martine Gramsbergen (Pietersbierum) won met haar springpaard Arezzo de derde prijs in de klasse Z.


Esmee Riemersma neemt op Moonlight een stijlsprong.

Bij de verenigingskampioenschappen werd de  Sjaerdema-Liauckemaruiters uit Franeker tweede. Het team bestond uit vier dressuurruiters (Roos Damstra, Hilda Struiksma, Ellenice Nagel en Pietie de Vries) en vier springruiters (Aat en Hiske Bosma, Marianne de Jong en Elbrich de Jong). Door deze prestatie mogen ze op 17 september naar de Nederlandse Kampioenschappen in Kootwijk.

 

Copyright: SportSupport / NWF-regiosport;
2005 - 2012