Home  Adressen  Adverteren  Agenda  Archief  Nieuws
ARCHIEF
juli 2011

nieuwsberichten :        januari; februari; maart; aprilmei;
                                  juni; juli; augustusseptember
                                  oktober; november; december


25 juli 2011: wielrennen: Huizenga zesde in Burdaard  
24 juli 2011: turnen: Kleutertest Be Quick
23 juli 2011: atletiek:
Spartacus pupillen op podium NNK
16 juli 2011: atletiek: Herman Geritz verdienstelijk in Diever
                   kaatsen:
Witteveen Partij Achlum nieuw initiatief
11 juli 2011: wielrennen: Robin Jilesen naar brons op open FK tijdrijden
09 juli 2011: atletiek: Mara Leistra naar nationale D-spelen
04 juli 2011: motorsport: Hoekstra in de punten
                   kaatsen: Franeker wint Jonge Famme partij
                   kaatsen: Geslaagde dorpspartij in Achlum
                   turnen:
Vier clubkampioenen Be Quick


25 juli 2011

Huizenga zesde in Burdaard  

BURDAARD – Jenning Huizenga was het afgelopen weekeinde weer eens in een Friese wielerwedstrijd te bewonderen. De tegenwoordig in Wolfsheze woonachtige Franeker wielrenner stond zaterdag aan de start van het criterium van Burdaard. Huizenga eindigde daarin als zesde. Al vroeg in de wedstrijd nam hij plaats in een achtman sterke kopgroep. Mede door de barre weersomstandigheden is de kopgroep niet meer teruggepakt door het peloton. Maar 33 van de 94 gestarte renners reden de wedstrijd uit. René Hooghiemster, ploeggenoot van Huizenga, won.


24 juli 2011

 

Kleutertest Be Quick

FRANEKER - Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen: op jonge leeftijd kennis maken met sport. Bij de Franeker gymnastiekvereniging Be Quick is afgelopen woensdag de tweejaarlijkse kleutertest gehouden. Alle kleuters van kleutergym en kleuterdans toonden in aanwezigheid van de ouders hun vaardigheden. Ze leefden zich uit in dans, klimmen en klauteren op de grote gymtoestellen en spelen met klein materiaal. Na afloop kregen alle kinderen een diploma met medaille.

 


23 juli 2011

Spartacus pupillen op podium NNK

HOOGEVEEN – Drie pupillen van de Franeker atletiekvereniging AV Spartacus hebben tijdens het Noord Nederlands kampioenschap in Hoogeveen podiumplaatsen behaald. Bij de meisjes pupillen A2 won Elyne Kingma, net als vorig jaar, het zilver op de meerkamp. Justin Boes werd bij de pupillen C derde op de meerkamp. Gijs Oswald werd eveneens derde op de meerkamp voor pupillen A1.


16 juli 2011

Herman Geritz verdienstelijk in Diever

DIEVER - Een van de mooiste en tegelijk zwaarste marathons van Nederland is de Midzomeravond marathon van Diever. Deze door sv Friesland en Sport Promotie Diever georganiseerde marathon deed haar naam zaterdag 16 juli weer alle eer aan: regen van start tot finish en veel publiek en auto’s, waar voor de lopers geen doorkomen aan was.

De marathon leverde in 2:45.15 een zege op voor Martin Ketellapper uit Leeuwarden. De loop over 30 kilometer is met 1:55.58 gewonnen door Bas Briefjes uit Castricum. Herman Geritz uit Midlum finishte na een verdienstelijke tijd van 2:22.06 als twaalfde.

Hugo de Jong uit Franeker kwam op de loop over 20 kilometer als zeventiende binnen. Met zijn tijd van 1:30 12 bleef hij 20 minuten achter bij winnaar Jan Scheenstra uit Zuidveen.

Op de loop over 10 kilometer eindigde Edward Hillingher uit Harlingen als tiende. Deze ‘ouwe seun’ finishte in 41.15. Cor van Sluis, de zestigplusser uit Franeker, had 53.55 nodig. Joep van Zanden uit Wageningen won deze afstand in 36.52.


Witteveen Partij Achlum nieuw initiatief

ACHLUM – In Achlum is zaterdag 16 juli een nieuwe kaatspartij met zachte bal georganiseerd, de Witteveen partij.  Ruim vijftig senioren (dames en heren) en bijna veertig jeugdkaatsers waren op dit nieuwe initiatief afgekomen. In beide categorieën werd elke ronde door elkaar geloot. Door het slechte weer kon de wedstrijd net niet uitgekaatst worden. Bij de jeugd ging de zege naar Bauke-Tjalle Anema. Bij de senioren won Suzanne Bosma.


11 juli 2011

Robin Jilesen naar brons op open FK tijdrijden

PINGJUM – Robin Jilesen (Dronrijp) is in Pingjum derde geworden in de categorie junioren van het open Fries kampioenschap tijdrijden. Hij legde het 13 kilometer lange parkoers af in 18 minuten en 11,14 seconden. Dat is goed voor een gemiddelde snelheid van 42,89 kilometer per uur. Jelmer Ferwerda (Franeker) werd vijfde in 18.36.51 (41,92 km/uur). Dennie van der Kooi (Franeker) finishte in 20.54.07 (37,32 km/uur) als dertiende.


9 juli 2011

Mara Leistra naar nationale D-spelen 

LEEUWARDEN - Mara Leistra (Franeker) is tijdens het Noord Nederlandse kampioenschap atletiek in Leeuwarden derde geworden op het onderdeel hoogspringen. De atlete van av Spartacus bedwong in de categorie meisjes junioren D een hoogte van 1,35 meter. Daarmee plaatste ze zich voor het nationale D-kampioenschap, dat begin september in Amsterdam wordt gehouden.

4 juli 2011

Hoekstra in de punten

OSCHERSLEBEN - Motorracer Roel Hoekstra uit Deinum heeft op het  Duitse circuit van Oschersleben mooie punten behaald voor het open NK Supersport. Met een elfde en tiende plaats verzamelde hij 11 punten. Daarmee bracht hij zijn totaal op 19 punten.


Franeker wint Jonge Famme partij

MANTGUM - Franeker heeft in Mantgum de Jonge Famme partij gewonnen. Rianne Vellinga, Maaike Osinga en Manon Scheepstra wonnen in de finale van Betgum (Evelien Westra, Mariska Hoogland en Nelie Steenstra). Franeker bereikte de finale via zeges op Dronrijp, Deinum en Boazum.


Geslaagde dorpspartij in Achlum

ACHLUM - Op het dorpsfeest van Achlum kan een dorpskaatspartij natuurlijk niet ontbreken. Zaterdag 2 juli stonden 32 parturen op de lijst. Bij de jeugd A ging de zege naar Bauke-Tjalle Anema (koning), Rienk Pasma, Nelly van Dijk. De Jeugd B werd een prooi voor Lize Kramer (koningin), Joostina Fennema, Mirthe Yntema. Bij de dames ging de zege naar Marrit Greidanus (koningin), Marije Miedema, Pietsje Zijlstra. Het herenkaatsen leverde een zege op voor Yde Miedema (koning), Jelte Hylkema, Nico Zuurbier.


Vier clubkampioenen Be Quick

FRANEKER - Zaterdag 2 juli streden de leden van gymnastiekvereniging Be Quick uit Franeker in hun nieuwe sporthal in De Trije om het clubkampioenschap 2011. Ruim 160 leden hadden zich aangemeld voor de 3 verschillende disciplines Turnen, Ritmische Gymnastiek en Jazzdance.
Bij het onderdeel turnen Dames ging de beker naar Angelique Bos. Het turnen Heren was voor Erik Luchtmeijer. Bij de Jazz was het een spannende strijd tussen Symone Alyanne Braaksma en Brit Breman. De beker ging uiteindelijk naar Brit. De Ritmische Gymnastiek leverde een nek aan nek race tussen de meisjes Maaike en Christine Oppedijk. Uiteindelijk ontving Christine Oppedijk toch voor de vijfde keer de beker.


Angelique Bos (Turnen Dames) op de balk

 


 

Copyright: SportSupport / NWF-regiosport;
2005 - 2012