Home  Adressen  Adverteren  Agenda  Archief  Nieuws
ARCHIEF
maart 2011

nieuwsberichtenjanuari; februari; maart; aprilmei;
                           juni; juli; augustusseptember
                           oktober; november; december29 maart 2011: turnen: Turners Be Quick naar District Finale
                       atletiek:
Ereplaatsen Keizer en Van Sluis
                       handbal: Nederlagen HV Jupiter’76
                       tafeltennis:
FTTC 1 toont veerkracht
                       biljarten:
Sipke Visser wint extra klasse biljartkampioenschap
                       paardensport: Hoekstra en Riemersma winnen vier parkoersen
26 maart 2011: wielrennen: Jenning Huizenga teleurgesteld
22 maart 2011: zwemmen:
Laatste zwemwedstrijd in Bloemketerp?
                       handbal:
Hurry Up 2 te snel voor dames Jupiter
                       atletiek: Justin Boes winnaar indoor Heerenveen
20 maart 2011: tafeltennis: FTTC-1 bos in gestuurd
                       turnen: Goud voor Amber Ronner
16 maart 2011: wielrennen: Huizenga zeker van WK baan 
                       paardensport:
Marriet Hoekstra op dreef
13 maart 2011: atletiek:
Kor Doedens derde in Merenloop
                       handbal:
Jupiterdames pakken belangrijke punten
                       tafeltennis: Knappe zege FTTC
07 maart 2011: atletiek:
Mara Leistra en Elyne Kingma zilver op indoor gala
                       turnen: Be Quick succesvol in eigen wedstrijd
                       tafeltennis:
FTTC 1 koploper
01 maart 2011: paardensport: Esmee Riemersma wint Vinkega Bokaal


29 maart 2011

Turners Be Quick naar District Finale

FRANEKER – Drie turners van Be Quick Franeker hebben zich zaterdag geplaatst voor de districtfinale om het Fries kampioenschap. Stefan Bakels plaatse zich op niveau 14 jeugd/pupil met een score van 218.75. Erik Wolberts scoorde 220.35 op niveau 12 en Erik Luchtmeier plaatste zich met een score van 220.60                              v.l.n.r.: Stephan, Erik Luchtmeier en  Erik Wolberts.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ereplaatsen Keizer en Van Sluis

DIEVER – Tijdens de twaalfde Drents Friese Wold marathon is Jasper Keizer uit Sint Annaparochie als vijfde geëindigd op de loop over 28 kilometer. Met zijn tijd van 1.57.29  was hij wel de snelste vijftigplusser. Zijn vrouw Aafke kwam op de tien kilometer tot een tijd van 1.04.20. Op die afstand eindigde Cor van Sluis (Franeker) in 45.02 als snelste zestigplusser.


Nederlagen HV Jupiter’76

FRANEKER - De heren 1 van HV Jupiter 76 uit Franeker heeft afgelopen zondag in eigen huis de wedstrijdpunten aan Cometas-3 uit Leeuwarden moeten laten. Na een 7-14 ruststand gingen Cometas met een 23-29 zege naar huis.
Het tweede herenteam leed een 23-19 nederlaag tegen Quick uit Hoogkerk. De ruststand was 12-9 in het voordeel van Quick.

Het damesteam leed eveneens een nederlaag. Zij moesten hun meerdere erkennen in VAKO uit Vries. Na een 6-6 tussenstand is de eerste helft met 8-14 afgesloten. In de tweede helft kwam het verschil via 11-21 op 10 punten. Dat verschil bleef gehandhaafd tot de eindstand 17-17 op het scorebord bleef staan.


FTTC 1 toont veerkracht

FRANEKER - Na de smadelijke 9-1 nederlaag een week eerder toonde FTTC-1 zaterdag veerkracht. In het eigen tafeltenniscentrum wonnen de Franeker tafeltennissers met 9-1 van Assen-3. André Hoekstra en Reimer Bosma bleven ongeslagen, Sieds Tjepkema moest één enkelspel prijsgeven. Ook het dubbelspel werd gewonnen. FTTC 1 heeft hiermee de achterstand op koploper TTV Appelscha verkleind tot zes punten.

In de regionale 3e klasse deed FTTC-3 goede zaken door degradatieconcurrent Drachten 3 met 7-3 te verslaan. Jan Koster en Arjan Zijlstra pakten ieder de volle winst. Johannes Tigchelaar voegde één punt toe aan het totaal.


Sipke Visser wint extra klasse Franeker biljartkampioenschap

FRANEKER - Het afgelopen weekeinde heeft Sipke Visser in Stadscafé De Notaris het voorlaatste Franeker biljartkampioenschap van dit seizoen gewonnen. In het gecombineerde hoofd- en extra klasse kampioenschap bleek Sipke oppermachtig. Hij stond in een marathonpartij van twee uur alleen Roland Hoek een remise toe. Sipke won met het hoogste toernooigemiddelde van 18.15 caramboles per beurt en de hoogste serie van 209 caramboles. Karel de Vries werd tweede met 8 punten, Roland Hoek eindigde met 5 punten op de derde plaats. De vierde tot en met de zesde plaats zijn ingenomen door Douwe de Jager , Jan Sipma en Henk Keur.

Op 16 en 17 april wordt het slotkampioenschap gespeeld. Alle winnaars van het afgelopen seizoen zullen het dan in Stadscafé De Notaris nog één keer tegen elkaar opnemen: Sietse Vijver (kader), Sipke Visser (extra klasse), Jan Sipma (1ste), Albert de Wilde (2de), Jan Vlietstra (3de), Janet Kwast (4de), Durk Terpstra (5de) en Gerda Kramer (6de).

Winnaar Sipke Visser

Hoekstra en Riemersma winnen vier parkoersen

FRANEKER – Tijdens de TWK springwedstrijden in Franeker hebben zowel Marriët Hoekstra als Esmée Riemersma zaterdag 26 maart vier parkoersen gewonnen. Marriët won op Une Peu d’Amour het ZZ springen met barrage, op Veraya het ZZ op tijd en met Winnetou zowel het Z op tijd als met barrage. Bij de pony’s deed Esmée niet voor Marriët onder. Met Moonligth won ze de klasse M/E op tijd en met barrage en op Cuba Libre herhaalde ze die kunstjes in de klasse L/E.

De clubgenoten van beide amazones deden het ook uitstekend. De Sjaerdema-Liauckema ruiters behaalden talloze podiumplaatsen. Bij de paarden waren er nog zeges voor Hiske Bosma met Zosia en met Biejanieta, Aat Bosma met Winanda, Nicky Kruyt met Winnerfee en Marianne de Jong met Zamira.
Bij de pony’s waren er nog overwinningen te vieren voor Nicky Kruyt met Shadow, Attsje van Wieren met Zorro en Janina de Boer met Replay Jazz.


26 maart 2011

 Jenning Huizenga teleurgesteld

APELDOORN - Jenning Huizenga is er donderdag 24 maart tijdens de individuele achtervolging van het WK baanwielrennen in Apeldoorn niet in geslaagd voor een sensatie te zorgen. Ruim drie jaar na zijn vorige, zilveren, WK werd Huizenga in de kwalificaties uitgeschakeld. Hij was zeer teleurgesteld over zijn tiende plaats. “Het was een slechte tijd (4.30,687). Het liep niet, ik had totaal geen power, was slap.” De Australische wereldrecordhouder Bobridge werd kampioen in 4.21,141.

Baanploeg zesde
Hoe anders was het een dag eerder. In de ploegachtervolging nam Huiizenga zijn ploeggenoten Tim Veldt, Levi Heimans en Arno van Zwet de laatste drie ronden als een echte tempobeul op sleeptouw. Daarmee leidde hij de Nederlandse ploeg in 4.06,552 naar de zesde plaats. “Dat resultaat was erg belangrijk. Daarmee hebben we belangrijke punten gepakt voor de Olympische Spelen 2012.”


Huizenga, geconcentreerd voor de start.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


22 maart 2011

Laatste zwemwedstrijd in Bloemketerp?

FRANEKER - Zondag 20 maart organiseerde FZC’54 in zwembad Bloemketerp de vierde District competitiewedstrijd voor niveau 1. Deze wedstrijd was vorige week zaterdag afgelast vanwege kapotte startblokken. Als de plannen van de Gemeenteraad van Franekeradeel doorgaan om het bad per 1 juli te sluiten, is het mogelijk de laatste wedstrijd in Bloemketerp geweest. Dat heeft de FZC-ers er niet van weerhouden het uiterste van zichzelf te vragen. De 33 zwemmers van de thuisvereniging FZC presteerden uitstekend met maar liefst 51 persoonlijke records. Het grootste pr was van Jasper Knip op de 200 meter schoolslag. Hij zwom een nieuwe persoonlijke toptijd van 3:27.34. Dat was een verbetering van maar liefst 17 seconden.


Hurry
Up 2 te snel voor dames Jupiter

ZWARTEMEER – Het damesteam van de Franeker handbalvereniging Jupiter’76 kon het afgelopen zondag niet bolwerken tegen Hurry-Up (Zwartemeer). Het snelle en fysieke spel bracht Hurry Up 2 de overwinning met 22-15. De ruststand was 11-8 in het voordeel van de Overijsselse speelsters.

Verdiende zege heren-2
De heren van Jupiter-2 namen het zondag 20 maart thuis op tegen hekkensluiter HVR’97 uit Roden Na een 15-6 ruststand behaalde Jupiter een mooie en zeer verdiende 32-18 overwinning. Dit was de derde opeenvolgende zege van de Franekers.  

Overige uitslagen
Dames midweek       Jupiter’76 - GHC       :  7-11

Heren B-jeugd         Exito 2 - Jupiter’76   : 15-34

Gemengde C-jeugd   Jahn II - Jupiter’76   :   3-21

 

Justin Boes winnaar indoor Heerenveen

HEERENVEEN – Tijdens indoorwedstrijden in Heerenveen heeft Justin Boes de eerste prijs gewonnen in de categorie jongens pupillen C. De Spartacus atleet won het hoogspringen en werd derde op de 40 meter.
Anneke Grondsma en Agnes Martens werden achtste en elfde op de tweekamp. Dat deden ze wel met elk twee persoonlijke records. Beide atleten braken met hun hoogtesprong van 85 cm zelfs het clubrecord voor hun categorie.

Tim Bergsma verbrak zijn pr op de sprint en Sanne Bergsma liep haar eerste 60 meter in 10.45 seconden.
Mara Leistra liep een nieuw pr op de 60 meter sprint (9.64). Bij het hoogspringen evenaarde ze haar pr (1.35). Het kogelstoten ging minder goed, waardoor ze op deze driekamp als achtste eindigde.


20 maart 2011

FTTC-1 bos in gestuurd

APPELSCHA - Het Drents-Friese Wold vormde vrijdag 18 maart het illustere toneel van de kraker in de noordelijke 1e divisie. Koploper FTTC-1 nam het batje op tegen naaste concurrent TTV Appelscha 1. Onder aanvoering van het 12-jarige supertalent Stellan Smit wonnen de Appelschasters met 9-1. André Hoekstra scoorde het enige punt voor FTTC.  De Franeker tafeltennissers zijn nu nagenoeg kansloos voor de titel.

FTTC-2 won donderdag in eigen huis met 9-1 van rodelantaarndrager Drachten-2 Alleen Rudie van der Kooij verloor een enkelpartij. Douwe van der Wal en Jan Hartkamp bleven ongeslagen. FTTC-2 lijkt hierdoor behouden te blijven voor de regionale 2e klasse.

Voor FTTC-3 geen rozengeur en maneschijn. De Franekers, middenmoter in de derde klasse, beleefden een totale offday. Het sterke Leeuwarder Ready-4 verpulverde de Franekers met 0-10.

FTTC-4 kan bijna de tickets voor de derde klasse bestellen. Opnieuw haalden de klokkendieven fors uit: Ready-6 werd met 9-1 geëlimineerd. Jan Venema liet een steekje vallen. Sije de Graaf en Bertil Witvoet bleken ook nu weer niet te kloppen.


Goud voor Amber Ronner

FRANEKER -  Na de tweede plaatsingswedstrijd nivo 9 en 10 heeft turnster Amber Ronner zich geplaatst voor het Fries Kampioenschap op 16 april. In sporthal De Trije won de Be Quick turnster zaterdag 19 maart voor de tweede maal het goud na vier goed uitgevoerde oefeningen. Clubgenote Naomi Hogerhuis turnde zich ook nu weer  naar een zilveren positie op de vierkamp. Naomi heeft zich daarmee ook geplaatst voor het FK jeugd nivo 10. Lotte Spoelstra eindigde in de middenmoot.

Bij de tienjarigen nivo 10 werd Senna Prosje derde. Sterre Dikland zag een podiumplaats aan zich voorbij gaan door een matige balkoefening. 
Iris Smit werd  vierde bij de elfjarigen nivo 10. Maaike Kamstra en Angela Hoekstra vielen in deze categorie buiten de prijzen.
Bij de negenjarigen nivo 10 kwam Ezra Rijpstra net naast het podium. Ze maakte een mislukte afsprong bij de brug.


16 maart 2011

Huizenga zeker van WK baan 

APELDOORN - Jenning Huizenga is verzekerd van deelname aan het NK Baanwielrennen in Apeldoorn. Bondscoach Robert Slippens maakte dat dinsdag bekend. Jenning start volgende week op de individuele - en de ploegachtervolging. Hij rijdt dan op een nieuwe fiets. Met de Olympische Spelen van Londen 1912 in zicht heeft KOGA een nieuwe baanfiets voor het duurwerk ontwikkeld, de 'Tee Tee Track'. Bij deze fiets ligt de nadruk op stroomlijn en geometrie. Alle renners die op de duuronderdelen starten hebben de fiets al een week getest en zijn zeer enthousiast.


Marriet Hoekstra op dreef

BENNINGBROEK – Voor de Franeker amazone Marriet Hoekstra veranderde afgelopen weekeinde vrijwel elk optreden met een van haar paarden in edelmetaal. Ze won twee maal goud, drie maal zilver en eenmaal brons. Met Vlammetje werd ze in de ZZ-klasse eerste in zowel de wedstrijd met barrage en direct op tijd. Op Une peu d’Amour werd ze in beide categorieën derde en tweede. Met USA Princess behaalde ze een tweede prijs in het Z-parkoers met barrage en direct op tijd.

Haar zus Martine deed weinig voor haar onder. Zij werd met Arezzo eerste in de Z-klasse op tijd. Op hetzelfde parkoers werd ze tweede met Zamolia. In de Klasse L op tijd behaalde ze met Beatrix eveneens een tweede plaats.
Janina de Boer werd met haar pony Replay Jazz tweede in Klasse B.  

Tijdens dressuurwedstrijden in Vrouwenparochie hebben Wietske Hettinga en Janina Poelstra een derde prijs gewonnen. Wietske deed dat met Bylana in de tweede L2 proef. Janine bracht Eye Catcher in de tweede L1 proef tot de bronzen positie.


13 maart 2011

Kor Doedens derde in Merenloop

GROU - Kors Doedens (av Spartacus, Franeker) is tijdens de Merenloop in Grou derde geworden op de 1100 meter jeugdloop tot en met 12 jaar. In de eindsprint om de tweede plaats verloor hij nipt van Pascal Sinnema 
(av Lionitas). De zege was voor Lars van Hoeve (av Heerenveen).

Bij de meisjes greep Mara Leistra (11 jaar) met een vierde plaats net naast de prijzen. Elyne Kingma (10 jaar) zat slechts drie seconden achter haar en werd vijfde. Rose Boogaard (10 jaar) werd elfde


Jupiterdames pakken belangrijke punten

FRANEKER - Het damesteam van HV Jupiter’76 heeft zaterdag 12 maart met 21-15 Jahn-2 uit Stadskanaal verslagen. Bij rust was de stand 11-7 in het voordeel van Jupiter. Dit was een belangrijke zege in de strijd om degradatie te ontlopen.

Het  tweede herenteam nam een dag later ook de winstpunten mee naar huis. In Nieuw Weerdinge won het reserveteam met 19-24 van SVBO-2 /Tempo. De ruststand was 7 – 11 in het voordeel van Jupiter. Dat betekende in vier dagen tijd vier punten. Donderdag 10 maart had het een inhaalwedstrijd in en tegen Hoogersmilde ook al gewonnen met 17-20.

Overige uitslagen
Dames midweek       Jupiter’76 - Beilen     :  4-20

Dames A-jeugd        Sertorius - Jupiter’76: 17-19

Heren B-jeugd         Jupiter’76 - SGV       : 16-25
C-jeugd gemengd     Beilen 2 - Jupiter’76  :   1-16


Knappe zege
FTTC


FRANEKER – FTTC heeft zaterdag in de strijd om het kampioenschap van de noordelijke eerste divisie een belangrijke slag geslagen. De Franeker tafeltennissers wonnen het treffen met Midstars uit Middelstum verrassend met 7-3. Reimer Bosma bleef ongeslagen. André Hoekstra (2) en Sieds Tjepkema (1) zorgden voor de overige punten, onder meer door samen met de hakken over de sloot het dubbelspel te winnen.

In de regionale tweede klasse verloor het tweede team van FTTC met 3-7 van koploper Griffioen 1, Kopman Douwe van der Wal zorgde voor de hele Franeker puntenproductie. Rudie van der Kooij en Jan Hartkamp kwamen beiden niet tot winst, ook niet in het dubbelspel.

FTTC-3 ging in de derde klasse tegen lijstaanvoerder Delta Impuls-2 uit Heerenveen eveneens met 3-7 ten onder. Lichtpuntje was de eerste enkelzege van Johannes Tigchelaar. Zijn teamgenoten Arjan Zijlstra en Jan Koster zegevierden ieder ook eenmaal.

Voor FTTC-4 kan het niet op dit seizoen. Ditmaal is Griffioen-3 (Wolvega) getrakteerd op een 10-0 nederlaag. Een overtuigende 100%-score voor Sije de Graaf, Bertil Witvoet en Melle de Boer.


7 maart 2011

Mara Leistra en Elyne Kingma zilver op indoor gala

STEENWIJK – Mara Leistra en Elyne Kingma werden het afgelopen weekeinde tweede tijdens het indoor gala van Steenwijk. D1-juniore Leistra pakte het zilver op het hoogspringen in de D2 categorie. Met haar sprong van 1,35 meter verbeterde ze haar persoonlijk record met 10 centimeter. Elyne Kingma werd bij de pupillen A2 tweede op de meerkamp met de onderdelen hoogspringen,kogelstoten en sprint.
Sanne en Tim Bergsma, Justin Boes, Anneke Grondsma,en Arlan Schouwstra hebben ook zeer goed gepresteerd. Zij grossierden allen in nieuwe pr’s.


 
Be Quick succesvol in eigen wedstrijd 

FRANEKER – Be Quick organiseerde zaterdag 5 maart  een zogenoemde  onderlinge wedstrijd voor drie recreatieniveaus en voor niveau 11 en 12. In de nieuwe sporthal De Trije wonnen de Franeker deelnemers diverse onderdelen en behaalden nog vele andere podiumplaatsen. Behalve Be Quick deden VenK uit Leeuwarden en SGC uit Stiens mee. Totaal hebben 150 jonge turners en turnsters er een geweldige turndag van gemaakt.

 

 

                                      Chariza Miedema, winnares meisjes 6/7 jaar


FTTC 1
koploper

FRANEKER – Het eerste team van de Franeker tafeltennisvereniging FTTC is sinds vrijdag 4 maart koploper van de noordelijke 1e divisie. In Harkstede speelde het 5-5 tegen Argus-4. Martijn van der Heide imponeerde met drie enkelspeloverwinningen. Reimer Bosma (1) en Sieds Tjepkema (0) konden het goede voorbeeld van Van der Heide niet volgen. Doordat de Franekers het dubbelspel wonnen, werd nog een remise in de wacht gesleept. Na vier wedstrijdrondes is het verschil tussen koploper FTTC-1 en hekkensluiter Assen-3 slechts zes punten.

In de regionale 2e klasse had middenmoter FTTC-2 weinig in de melk te brokkelen tegen Buitenpost-2. In de Wâlden liepen de Franekers tegen een 8-2 nederlaag aan. Jan Bosgra redde de eer met zijn eerste zege van dit seizoen. Jan Hartkamp en Rudie van der Kooij waren succesvol in de dubbel.

Een klasse lager deed FTTC-3 goede zaken door Buitenpost-3 op een gelijkspel te houden. Arjan Zijlstra bleef ongeslagen in enkel- én dubbelspel. Jan Koster won één enkel en samen met Zijlstra de dubbel. Voor Johannes Tigchelaar blijft de teller ook na ronde vier op nul staan.

In de 4e klasse is FTTC 4 hard op weg kampioen te worden. Vrijdag versloegen de Franekers Bergum 3 met 9-1. De tot nu toe nog ongeslagen kopman Sije de Graaf liet een punt liggen. Bertil Witvoet en Jan Venema pakten beiden de volle winst.


1 maart 2011

Esmee Riemersma wint Vinkega Bokaal

VINKEGA – Esmee Riemersma heeft zaterdag 26 februari met haar pony’s Moonlight en Catootje de Vinkega Bokaal gewonnen. Ze was na twee parkoersen overall de beste van de categorieën L/M/Z/ZZ. Met Moonlight won ze Klasse Z/ZZ/ DE progressief, met Catootje werd ze eerste in Klasse M/DE (met barrage) en tweede in Klasse M/DE (progressief).
Bij springwedstrijden in Koudum won Marriet Hoekstra met USA Princess een eerste en tweede prijs in de klasse M.

Dressuur
Tijdens dressuurwedstrijden in Sneek won Minke Woerts-Roukema met Press de Z2 proef. Zij kreeg 233 punten van de jury.
Muriel Stienstra en Lysanne Kuiken behaalden zondag 27 februari podiumplaatsen in Franeker. Muriel won met Daisy de Z1/DE proef en met Bundy L1/L2/CDE proef. Lysanne werd tweede in de L1/L2/CDE proef.

 

Copyright: SportSupport / NWF-regiosport;
2005 - 2008