Home  Adressen  Adverteren  Agenda  Archief  Nieuws
ARCHIEF
oktober 2011

nieuwsberichten: januari; februari; maart; aprilmei;
                           juni; juli; augustusseptember
                          oktober; november; december

30 oktober 2011: wintertriatlon: Venema tweede in Wintertriatlon Assen
                          atletiek:
Clubrecords pupillen B en C van AV Spartacus
                          tafeltennis: Topteams FTTC doen goede zaken
                          handbal: Jupiterdames verliezen van Beilen
26 oktober 2011: wielrennen:
Jenning Huizenga naar Continental Team Rabobank
25 oktober 2011: wielrennen: Huizenga toont weer iets van glorie
23 oktober 2011: bridge:
Folkerts-Zweers winnen geslaagde Bridgetour  
                          handbal:
Jupiterdames strijdend ten onder
17 oktober 2011: handbal:
Winst en verlies Jupiter
16 oktober 2011: atletiek:
Albert van der Ziel zegeviert op Fytrisloop 
                          tafeltennis: Klinkende zeges FTTC 
10 oktober 2011: paardensport: Bosma’s winnen in Sneek
                          wielrennen:
Huizenge succesvol in Aigle 
09 oktober 2011: tafeltennis: FTTC-2 blijft koploper
                          handbal: Dames Jupiter starten met gelijkspel
                          biljarten:
Annet Tichelaar wint zesde klas FBK
02 oktober 2011: tafeltennis:
Winst hoogste teams FTTC

 


30 oktober 2011

Venema tweede in Wintertriatlon Assen

ASSEN – Geke Venema (Easterlittens) is zaterdag 29 oktober na een zeer spannende strijd als tweede geëindigd in de wintertriatlon van Assen. Na 10 kilometer hardlopen, 50 kilometer fietsen en 20 kilometer schaatsen moest ze het in de eindsprint afleggen tegen Roos Hoogenboom (Maastricht). 

Na het lopen lag Venema in derde positie. Eenmaal op de fiets kreeg ze vleugels en na 15 kilometer lag ze aan de leiding. Maar Venema wilde meer: “Ik was van plan om mijn voorsprong zo ver mogelijk uit te bouwen om bij het schaatsen een mooie marge te hebben.” De opgebouwde voorsprong van ruim een halve minuut bleek niet genoeg. “Bij de wissel naar het schaatsen stapte ik door een snellere wissel van Roos Hoogenboom gelijktijdig met haar op het ijs.”  Tijdens het schaatsen bleken Venema en Hoogenboom aan elkaar gewaagd. Pas in de laatste ronde kwam het erop aan. “Ik had niks meer over en kon haar dan ook niet volgen. Wel even balen om net voor de eindstreep geklopt te worden.” Eenmaal hersteld kon Venema het verlies wel relativeren en keek ze tevreden terug op haar prestatie. “Het was een mooie, spannende wedstrijd en ik heb er van genoten!”

Venema heeft de wintertriatlon voltooid in 2 uur 58 minuten en 45 seconden. Jan van der Meij uit Berlikum legde de wintertriatlon af in 3:07.38. In de totaal uitslag was hij daarmee veertigste. Teun Sweere (Zevenbergen) won in 2:36.12.


Clubrecords
pupillen B en C van AV Spartacus

EMMELOORD - Tijdens indoorwedstrijden in Emmeloord hebben drie pupillen van AV Spartacus zaterdag 29 oktober een clubrecord verbeterd. Agnes Martens en Anneke Grondsma hadden succes bij de pupillen C hoogspringen. Zij sprongen allebei 0,95 cm. en verbraken daarmee hun eigen clubrecords van eerder dit jaar. Anneke verbrak ook het clubrecord kogelstoten uit 1990. Zij stootte de kogel 3,98 meter ver. Anna Tilstra  verbrak het clubrecord pupillen B op de 35 meter sprint uit 1988 met bijna 0.2 seconde.


Topteams
FTTC doen goede zaken

FRANEKER - De twee hoogste teams van de Franeker tafeltennisclub deden afgelopen week goede zaken. FTTC-1 verstevigde in Dokkum de tweede plaats, FTTC-2 haalde in Heerenveen weer fors uit.

FTTC-1 (noordelijke 1e divisie) nestelde zij zich stevig op de tweede plaats. Vrijdagavond 28 oktober versloeg het promovendus Dokkum-1 met 3-7. Martijn van der Heide tekende voor drie enkelspeloverwinningen. Sieds Tjepkema en André Hoekstra wonnen beiden tweemaal.
FTTC-2 (1e klasse) versloeg Delta Impuls-1 met 9-1. Pas in de laatste wedstrijd redde Delta Impuls de eer. FTTC’er Douwe Reitsma capituleerde tegen Arnoud Hofman.
Jan Dirk Jansma en Richard Heeres lieten geen steken vallen. Reitsma en Heeres wonnen de dubbel met de hakken over de sloot.

FTTC-3 (2e klasse) leed tegen rodelantaarndrager Drachten-1 onverwacht een nederlaag: 7-3. De niet fitte kopman Rienk Groothoff verloor driemaal.
Na drie forse 9-1 nederlagen verloor FTTC-4 (3e klasse) donderdagavond in Heerenveen ‘slechts’ met 7-3. Jan Koster en Arjan Zijlstra schreven beiden een enkelspelzege op hun naam. Samen wonnen ze voor het eerst dit seizoen de dubbel. Johannes Tigchelaar bleef op nul steken.
FTTC-5 (3e klasse) won dinsdag met 8-2 van het Leeuwarder Schieringen-1. Vrijdag speelde het 5-5 tegen Anja- 4. Promovendus FTTC-5 staat nu op de tweede plaats.


Jupiterdames verliezen van Beilen

BEILEN - De handbaldames van Jupiter hebben zaterdag 29 oktober in de uitwedstrijd tegen Beilen met 15-9 verloren. Jupiter nam in de eerste helft de leiding en hield Beilen goed in bedwang. Toch had Beilen bij rust een 5-4 voorsprong. Jupiter startte de tweede helft erg slap. Beilen profiteerde van de slechte concentratie en communicatie aan Franeker zijde en liep uit naar 7-4. Uiteindelijk bleef Jupiter na een 15-9 nederlaag met lege handen staan.

Overige uitslagen
Dames A-jeugd                  Hazewind      - Jupiter’76    : 15-10
Heren B-jeugd                   E & O           - Jupiter’76    : 32-20
Heren C-jeugd                   Hurry Up       - Jupiter’76    : 19-  4
Dames C-jeugd                  Beilen           - Jupiter’76    :   4-10


26 oktober 2011

Jenning Huizenga naar Continental Team Rabobank 

FRANEKER - De uit Franeker afkomstige wielrenner Jenning Huizenga (27) rijdt het komend seizoen voor het Rabo Continental Team. Hij is een contract van een jaar overeen gekomen. Jenning rijdt dan een gecombineerd baan-wegprogramma.
"Jenning gaat bij ons rijden als baan-wegrenner. Hij wil zich in eerste instantie helemaal richten op de Olympische Spelen en daarna zich verder ontwikkelen op de weg", verklaart ploegleider Piet Kuys op de Rabosite. Hij ziet goede mogelijkheden in de achtervolger. "Hij heeft al laten zien dat hij op de weg zijn mannetje staat. Bij ons
krijgt hij de kans verder aan die kwaliteiten te schaven, maar hij krijgt ook alle medewerking om zich te richten op zijn baancarrière.

Jenning Huizenga naar Continental Team 
(Bron: www.rabosport.nl)

25 oktober 2011  

Huizenga toont weer iets van glorie

APELDOORN – Jenning Huizenga (Franeker/Wolfsheze) heeft zondag 23 oktober op de laatste dag van het Europees kampioenschap baanwielrennen in Apeldoorn weer iets van zijn oude glorie laten zien. Op zijn favoriete onderdeel, de achtervolging over 4 kilometer, werd hij derde. Op de scratch eindigde Jenning op de vierde plaats. Deze twee onderdelen maakten deel uit van het Omnium, een serie van zes nummers. Zijn andere resultaten waren bescheidener van aard. Het omnium begon met de puntenkoers over 30 kilometer, die hij als twaalfde afsloot. Eenzelfde resultaat bereikte Jenning op de ‘sprint’ met vliegende start over een ronde. De afvalkoers leverde en vijftiende plaats op. Op de afsluitende tijdrit over 1 kilometer werd Jenning dertiende. Deze resultaten leverden een elfde plaats op voor het Omnium.
Op de eerste dag van het Europees kampioenschap reed Jenning in de nationale achtervolgingsploeg naar een teleurstellende vijfde plaats.


23 oktober 2011
 
 
Folkerts-Zweers winnen geslaagde Bridgetour  

FRANEKER  -  De zeventiende Franeker Bridge Tour, ook wel kroegentocht genoemd, is gewonnen door de dames Sjoekie Folkerts en Fia Zweers uit Workum. Na een trip langs negen horecagelegenheden in de Franeker binnenstad hadden zij de hoogste score van 67,11 procent behaald.  Als B-spelers bleven zij alle A-spelers de baas.

Ronald Radema  en Aad Klaver (Donkerbroek/Veenhuizen) behaalden als winnaars van de A-lijn 65,47%. Daarmee waren ze tweede overall. In de C-lijn ging de zege naar . Maartje Feenstra – Sonja de Vries (Franeker). Zij scoorden 54,14%. Rienk Bikowski en Klaas Dijkstra (Franeker/Leeuwarden) werden in deze lijn tweede met 52,14%;

 
Commissievoorzitter Margriet Homminga (l) reikt aan Fia Zweers en Sjoekie Folkerts (r) de hoofdprijs van €100,00 uit.


Jupiterdames strijdend ten onder

SMILDE – Het damesteam van HV Jupiter’76 heeft tegen Hoogersmilde uit Smilde de winst aan de tegenstanders moeten laten. Bij rust was de stand 10-7 in het voordeel van Hoogersmilde. Na een sterke start van de tweede helft kwam Jupiter tot 11-10 terug. De gelijkmaker hing in de lucht, maar helaas viel het doelpunt aan de andere kant. De eindstand werd uiteindelijk 17-13.


16 oktober 2011

Winst en verlies Jupiter

FRANEKER - Het herenteam van de HV Jupiter ’76 is het nieuwe handbalseizoen goed gestart. De thuiswedstrijd tegen Quick uit Hoogkerk/Groningen is met een winst van 28 – 14 afgesloten. Bij rust was de stand al 14-7 in het voordeel van Jupiter. Beide herenteams van vorig seizoen zijn dit jaar samengevoegd. Voor deze brede selectie is een nieuwe trainer geplaatst in de persoon van Jelke de Bruin. Het eerste goede resultaat is neergezet.

Nederlaag dames
Het damesteam nam het ook op tegen Quick. Zij konden het resultaat van de heren tegen deze degradant uit de eerste klas niet evenaren. Jupiter kon wel lang meekomen. Tot 6 – 6 ging het gelijk op. Daarna liep Quick uit tot een 7-10 ruststand. In de tweede helft bleek Quick toch een tandje te sterk en namen de twee punten mee naar huis. Eindstand: 11-18.


 

Albert van der Ziel zegeviert op Fytrisloop 

ZWAAGWESTEINDE – De drukbezochte Fytrisloop in Zwaagwesteinde leverde Albert van der Ziel (Berlikum) de zege op de loop over 11,1 kilometer. Hij bleef na 40 minuten en 31 seconden Richard Velzen (Achlum) 2 minuut 25 voor. Cor van Sluis (Franeker) werd met 52.50 tweede bij de zestigplussers. Anita van der Wal (Harlingen) eindigde  bij de vrouwen als vijfde in een tijd van 55.48. Nynke Douwes (Burgum) was de snelste vrouw in 51.43.

Het hoofdnummer, de loop over 20,4 kilometer, leverde met 1:10.33 een zege op voor Erik Niemeijer uit Breda. Harry Wiersma (Blija, voorheen Menaldum) werd tweede in 1:17.59. Geert Veenstra (Beetgum) werd met 1:24.43 tweede bij de vijftigplussers. Ype Bosma (Franeker) liep bij de zestigplussers in 1:32.14 naar de tweede plaats.

Op de loop over 15 kilometer kwam Erwin Otten (Harlingen) als eerste veertigplusser over de finish. Hij had ruim negen minuten achterstand op winnaar Jacob van der Leij uit Leeuwarden. Jaap Dijkstra passeerde na 1:18.42 als tweed zestigplusser de finish. Bennie Bijlsama (Menaldum) finishte in 1:25.38 als derde zestigplusser.


Klinkende
zeges FTTC

Zoals het klokje thuis tikt, zo tikt het nergens. Dat moeten de tafeltennissers van FTTC 1 en 2 hebben gedacht toen beide teams vrijdag een thuiswedstrijd afwerkten. De klokkendieven boekten met 9-1 en 10-0 twee klinkende zeges.  

FTTC 1
Dankzij de puike 9-1 overwinning op Reflex 1 uit Scheemda klom FTTC 1 van de zesde en laatste plaats naar de tweede plek in de noordelijke 1e divisie. Reimer Bosma en Sieds Tjepkema bleven beiden uitstekend overeind in het enkel- en dubbelspel. Hun jongere teamgenoot André Hoekstra morste een punt

FTTC 2
Koploper FTTC 2 versloeg nummer twee, YOS 1, in een eenvoudige klus. Richard Heeres handhaafde zijn ongeslagen status in deze najaarscompetitie. Jan Dirk Jansma wordt langzaam weer de oude en won ook al zijn wedstrijden. Douwe Reitsma pakte tegen zijn oud-clubgenoten overtuigend drie enkelspelen en samen met Heeres de dubbel. FTTC 2 leidt nu op de helft van de competitie met elf punten voorsprong.

FTTC 3
FTTC 3 kwam vrijdagavond tegen het vlaggenschip van het ooit roemrijke Buitenpost niet verder dan een gelijkspel: 5-5. Rienk Groothoff en Rudie van der Kooij wonnen elk twee enkelspelen. Jan Bosgra zorgde voor het vijfde punt.

FTTC 4
FTTC 4 verloor voor de derde keer op rij met 9-1. Arjan Zijlstra redde de Franeker eer tegen Griffioen 2 uit Wolvega.


10 oktober 2011

Bosma’s winnen in Sneek

SNEEK – Tijdens springwedstrijden in Sneek hebben Aat en Hiske Bosma (Menaldum) een eerste plaats behaald. Aat won met Banieta na twee foutloze ritten in het M-klassiek. Hiske won het tweede parkoers van het L-klassiek. Esme Riemersma won met Catootje een eerste en tweede plaats in het B-klassiek. Met Cuba Libre werd ze ook nog tweede. Martine Gramsbergen-Hoekstra pakte met Adelfee en tweede en met Butleafee een derde plaats.

Tijdens dressuurwedstrijden in Franeker won Annewies Visser op Alanya de L1 dressuur met 188 punten.  Elbrich de Jong werd tweede op Violaminka en Klarie Visser derde op Rindert. In de M2 dressuur pakte Janet Jorritsma met Alure een tweede prijs.

Bij springwedstrijden in Tolbert werd Marriët Hoekstra in het L-klassiek eerste met Anzell en tweede met Boebkafee. Beide paarden reden twee foutloze ritten.


Huizenge succesvol in Aigle

AIGLE - Jenning Huiizenga heeft het afgelopen ‘weekeinde’ in het Zwitserse Aigle twee zeges behaald. De baanrenner uit Franeker won op 6 oktober de afvalkoers van de driedaagse baanwedstrijden van Aigle. Vrijdag 7 oktober zegevierde Jenning op zijn specialiteit. Hij legde de achtervolging over vier kilometer af in 4 minuten en 29,687 seconden. In de finale versloeg hij ploeggenoot Tim Velt met 2,3 seconden voorsprong.

Op de scratch over 15 kilometer werd Jenning negende, de scratch over 8 kilometer leverde hem een vierde plaats op. Voor de koppelkoers werd Jenning gekoppeld aan de zwakke Ryan Sabga uit Trinidad. Daarmee eindigde hij in het algemeen klassement op een dertiende plaats.


9 oktober 2011

FTTC-2 blijft koploper

FRANEKER - In de Wâlden nam FTTC_2, koploper in de eerste klasse, het op tegen Bergum-2. Na een matige start (2-1) konden de Franekers het tij keren. Uiteindelijk wonnen de Franeker tafeltennissers met 3-7. Richard Heeres bleef ongeslagen in het enkel- en dubbelspel. Douwe van der Wal tekende voor twee enkelspelzeges, Douwe Reitsma won eenmaal en samen met Heeres het dubbelspel.

FTTC-3 (tweede klasse) zorgde voor een welkome verrassing door rodelantaarndrager Anja-3 op een 8-2 nederlaag te trakteren. Kopman Rienk Groothoff en Rudie van der Kooij bleven in het enkel- en dubbelspel ongeslagen. Invaller Bertil Witvoet maakte de achtklapper compleet.

FTTC-4 (derde klasse) beet andermaal in het stof. Ditmaal werd met 1-9 verloren van het Leeuwarder DOV 1. Bij de Franekers won alleen Jan Koster een partij.

FTTC-5 (derde klasse) boekte een uitstekend resultaat door Buitenpost-3 de voet dwars te zetten. De Franeker promovendus won het onderonsje met 7-3. Bertil Witvoet en Sije de Graaf waren beiden tweemaal succesvol in het enkelspel en wonnen samen ook het dubbelspel. De Roemeense aanwinst Mike Mihai deed nauwelijks voor hen onder en tekende eveneens voor twee enkelzeges


Dames Jupiter starten met gelijkspel

PEIZE – Het Damesteam van de Franeker Handbalvereniging Jupiter’76 is de competitie gestart met een 13-13 gelijkspel tegen Peize. De eerste helft verliep positief voor Jupiter. Bij rust hadden de dames een 4-7 voorsprong. In de tweede helft greep Peize het initiatief en met slim spel namen ze zelfs een 9-8 voorsprong. De Franeker meiden toonden veerkracht en sloten de wedstrijd uiteindelijk nog op een 13-13 gelijkspel af.


 
Annet Tichelaar wint zesde klas FBK

FRANEKER - Het eerste deel van de Franeker biljartkampioenschappen (FBK) is gewonnen door Annet Tichelaar. Zij bleef in de zesde klasse al haar zes tegenstanders ongeslagen de baas. In de allesbeslissende finale versloeg ze Anita Nauta. Nauta eindigde het toernooi wel met het hoogste algemeen gemiddelde van 0,59 caramboles per beurt. Riekje Miedema maakte met zeven caramboles de hoogste serie van het kampioenschap. Gerda Heslinga werd derde.

 


                                            De finalisten Annet Tichelaar en Anita Nauta.


2 oktober 2011

Winst hoogste teams FTTC

FRANEKER – De twee hoogste teams van de Franeker tennisclub FTTC hebben afgelopen weekeinde beide een overwinning geboekt. FTTC-1 won in Assen met 4-6 van Assen-2. André Hoekstra, Martijn van der Heide en Sieds Tjepkema wonnen ieder twee enkelspelen. FTTC-1 heeft zich nu genesteld in de middenmoot van de noordelijke 1ste divisie.

FTTC-2 won in Wolvega na een stroeve start met 2-8 van Griffioen-1. Richard Heeres won drie enkelspelen. Samen met Douwe Reitsma pakte hij ook het dubbelspel. Reitsma en Jan Dirk Jansma wonnen twee enkelspelen. Dankzij dit resultaat lost FTTC-2 de Wolvegasters af als koploper in de regionale 1ste klasse.

In Ysbrechtum verloor FTTC-3 met 7-3 van YOS-3. Rienk Groothoff won twee enkelspelen, Rudie van der Kooij één.
In de 3e klasse leed FTTC-4 een enigszins geflatteerde 9-1 nederlaag tegen YOS-4. Jan Koster redde de eer voor de Franekers.
Promovendus FTTC-5 kreeg met 10-0 een gevoelige tik voor de billen van Drachten-2.  

Copyright: SportSupport / NWF-regiosport;
2005 - 2012