Home  Adressen  Adverteren  Agenda  Archief  Nieuws
ARCHIEF
september 2011

nieuwsberichten: januari; februari; maart; aprilmei;
                           juni; juli; augustusseptember
                           oktober; november; december


25 september 2011: voetbal: Grensrechter Zeinstra debuteert in Champions League
                              motorsport: Positief slot raceseizoen Roel Hoekstra
                              atletiek:
Succesvolle sluitingswedstrijden jeugd Spartacus 
19 september 2011: paardensport: Tineke Hoekstra wint met Adelgraaf in Koudum
                              wielrennen: Jenning Huizenga wint tijdrit Tour de Moselle
                              biljarten:
Zwier derde op FK driebanden derde klas
18 september 2011: triatlon: Geke Venema derde in Tri-Ambla
                              atletiek:
Spannende strijd Grachtenloop Franeker
                              tafeltennis:
Valse start FTTC  
11 september 2011: atletiek:
Remco Bijlsma wint Glazenstadloop
06 september 2011: atletiek: Top tien voor Mara Leistra
                              paardensport: Goede resultaten S-L ruiters

 


25 september 2011

Grensrechter Zeinstra debuteert in Champions League

DRONRIJP – Erwin Zeinstra uit Dronrijp debuteert dinsdag 27 september als grensrechter in de Champions League. Hij vlagt bij de wedstrijd Trabzonspor-Lile. Zeinstra assisteert in het Turkse Trabzon scheidsrechter Björn Kuipers.
Internationaal vlagde Zeinstra dit seizoen al in de finale van de Supercup tussen Barcelona en Porto. Hij was in Mexico actief in de finale van het WK voor spelers onder de 17 jaar.


Positief slot raceseizoen Roel Hoekstra
 

ASSEN – Motorcoureur Roel Hoeklstra heeft het wegrace seizoen in Assen afgesloten met een tiende plaats in de ‘Race of the Champions’. De Deinumer startte op het TT-circuit vanaf een veertiende trainingstijd. Na een, naar eigen zeggen, dramatische seizoenstart sloot Hoekstra het raceseizoen positief af. In de eindrangschikking eindigde hij als zestiende. Volgend jaar gaat Hoekstra voor een top-tien positie.


Succesvolle sluitingswedstrijden jeugd Spartacus

LEEUWARDEN – Tijdens de sluitingswedstrijden van het baanseizoen voor pupillen en junioren heeft AV Spartacus zaterdag 24 september goed gepresteerd. In Leeuwarden wonnen Gijs Oswald en Elyne Kingma in hun categorie de meerkamp. Gijs werd bovendien tweede op de 1000 meter. Bonne Cato Merijeraan en Justin Boes wonnen een derde prijs. Mara Leistra behaalde een knappe tweede plaats bij het hoogspringen.

trainer gezocht
Spartacus zoekt nog een enthousiaste jeugdtrainer om deze kanjers te begeleiden en op een nog hoger niveau te brengen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Fokje Ytsma, tel: 0517-390298; mailen kan ook: info@avspartacus.nl. Meer informatie? www.avspartacus.nl


De prijswinnaars v.l.n.r. Mara Leistra, Elyne Kingma, Justin Boes, Bonne Cato Merijeraan en Gijs Oswald.

19 september 2011

Tineke Hoekstra wint met Adelgraaf in Koudum

KOUDUM – Tijdens kringwedstrijden in Koudum heeft Tineke Hoekstra (Franeker) een klasse M parkoers gewonnen. Een springfout van haar paard Adelgraaf was toch nog voldoende voor de zege. Haar dochter Marriet won met Anzell na twee foutloze ritten ook een M parkoers. Met Bernita werd  Marriet na twee foutloze ritten derde op een L parkoers. Op Avondfee werd ze tweede op een ander L parkoers.

Bij de dressuurwedstrijden won Jannie de Vries op Brenda met 184 punten een M1 proef. Ellenice Nagel won met Ballerina twee L2 proeven. Jacqueline Visser werd met Vosmium tweede op een L2 proef en Kim Kaper met Belarus eveneens tweede op een L1 proef.

Tijdens Eventingwedstrijden in Den Burg (Texel) werd Marriët Hoekstra op Une Peu d’Amour derde in de Z-klasse. Met USA Princess won ze de L-klasse. Met Boebkafee en Aristo werd ze tweede en derde in de B-klasse.


Jenning Huizenga wint tijdrit Tour de Moselle
 

THIONVILLE – Jenning Huizenga (Franeker/Wolfsheze) heeft afgelopen weekeinde een voor hem belangrijke tijdrit gewonnen in de tweede etappe van de internationale professionele meerdaagse Tour de Moselle. Als lid van de nationale baanselectie legde hij het 16 kilometer lange parkoers af in 20 minuten en 19,52 seconden. Dat was goed voor een gemiddelde snelheid van 47,252 kilometer per uur. Jenning had ruim 25 seconden voorsprong op Quick Step coureur Eliot Lietaer.
De overige etappes reed Jenning ook zeer sterk. Na een 37ste en een 16e plaats in de eerste en derde etappe, was zijn zesde plaats in de slotetappe goed voor een derde plaats in het eindklassement.

Jenning op het podium na zijn tijdritzege.

Vorige week reed Jenning ook al een sterke tijdrit. In de Driedaagse van Cherbourg eindigde hij als derde in de tijdrit. Met een 10e en 29ste plaats in beide andere etappes werd Jenning 16e in het eindklassement.


Zwier derde op FK driebanden derde klas

HARLINGEN - Biljartvereniging Harlingen organiseerde vorig weekeinde het Fries kampioenschap derde klas driebanden klein. Drie van haar leden streden mee om de titel. Helaas konden ze de hoog gespannen verwachtingen niet waarmaken. Mevrouw J. Kwast, A. Ydema en F. Breteler eindigden op de zesde tot en met de achtste plaats. De titel is opgeëist door J. van Hes van biljartclub ’t Centrum. Uit zeven partijen scoorde hij 12 punten met het hoogste algemeen gemiddelde van 0,371 caramboles per beurt. R. Schilstra (Lollum) en Johan Zwier (Berlikum) scoorden beiden 10 punten.  Door een iets beter gemiddelde is Schilstra als tweede geklasseerd. Zwier maakte, evenals J. Kamstra, de hoogste toernooiserie van 5 caramboles.


18 september 2011

Geke Venema derde in Tri-Ambla

NES (AMELAND) - Geke Venema uit Easterlittens heeft zaterdag 17 september als derde 40-plus vrouw de Cross triatlon van Ameland voltooid. Na 1500 meter zwemmen in de Waddenzee, 35 kilometer op een ATB fietsen over strand en bospaden en 12 kilometer hardlopen door afwisselend terrein finishte ze in 3 uur 27 minuten en 50 seconden. In het overall Open Amelands Kampioenschap (OAK), oftewel de Tri-Ambla, was ze daarmee 91ste.

Het OAK is bij de dames gewonnen door Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem). Zij passeerde de finish na 2:53.25. Bij de heren ging de zege in 2:35.14 naar Georg Potrebitsch (Gladbeck, Dui). Jan van der Meij uit Berlikum finishte in 3:13.26. Anton Vrakking (Deinum) had 3:57.38 nodig.
Florian de Vries (Dronrijp) kwam bij de recreanten na 3:20.18 over de finish. Tjisse Berend Schaap (Engelum) finishte na 4:11.54.


Spannende strijd Grachtenloop Franeker

FRANEKER - De Grachtenloop in Franeker was donderdag15 september na een aantal jaren afwezigheid weer terug in het programma van de Agrarische Dagen. Tijdens deze hernieuwde kennismaking maakten Niek Jaarsma (Franeker) en Harry Wiersma (Blija) er op de tien kilometer een spannende strijd van. Pas in de eindsprint trok Wiersma de zege naar zich toe. Hij won in 35.45 met 6 seconden voorsprong. Jasper Keizer (Sint Anna Parochie) werd derde in 37.53. Jelle Outhuijse (Harlingen) finishte in 38.25 als vijfde. Bij de dames ging de zege in 42.36 naar Judith van der Meer Uit Dronrijp. Zij had een ruimew voorsprong op Coby Bouma (Franeker, 48.08). Sjoerdtje Keizer (Tzum) werd derde in 49.49. Jelly van der Velde (Franeker) finishte als vierde in 54.12.

De loop over 6,7 Kilometer leverde een zege op voor Klaas Werkhoven uit Tzum. Hij legde de zes ronden van ruim 1100 meter af in 26.37. Klaas Visser (Franeker) werd tweede in 29.21. Wim Tuma (Franeker) kwam na 34.02 als vierde over de finish. Bij de dames won Trudi Nieuwenweg (Vlieland) in 34.00. Anouk de Vries (Franeker) finishte als  tweede in 34.44 3, voor Jolanda Blaauw (Franeker, 36.36), Ida Greidanus (Nij Altoenae, 38.24) en Bettie Bloemsma (Franeker, 38.59)

De loop over 3,4 kilometer 3.4 km werd met 13.14 een prooi voor Remco de Valk uit Franeker 13.14. Anneke Roeleveld uit Franeker werd tweede en was met 13.50 het snelste meisje. Tjitse Oegema (Franeker) werd derde in 14.59. Vierde en vijfde werden Marrit Greidanus (Achlum, 16.48) en Annemarie Russchen (Franeker, 17.48).

 Jeugdloop

De Jeugdloop kende winnaars in diverse leeftijdsgroepen.
Jongens 4-6 jaar: 1. Colin Boes, 2. Jens Aukema
Meisjes 4-6 jaar:  1. Eline van Marrum, 2. Elise Jaarsma

Jongens 7-9 jaar; 1. Steyn Potma, 2. Gijs Bergsma, 3. Jelmer Wielenga
Meisjes 7-9 jaar;  1. Marieke Brondijk, 2. Hendrika Weijer, 3 Agnes Martens

Jongens 10-12 jaar: 1. Lennard Feenstra, 2. Mika Swart, 3. Alwin Feenstra
Meisjes 10-12 jaar:  1. Elyne Kingma, 2. Mara Leistra, 3. Rose Boogaard


De start van de jongens en meisjes 7-9 jaar. Marieke Brondijk (258) won deze categorie.

 


Valse start FTTC  

FRANEKER - De tafeltenniscompetitie is weer gestart. In de najaarscompetitie komt de Franeker tafeltennisclub FTTC met vijf seniorenteams uit. Dat is één team meer dan vorig seizoen. Het vlaggenschip van FTTC maakte een valse start.
FTTC-1 (noordelijke 1e divisie) kwam in Harkstede tegen Argus-3 niet aan de bak. De Franeker tafeltennissers, vorig seizoen nog tweede in deze divisie, verloren met 9-1. Alleen Martijn van der Heide won een partij. André Hoekstra en Sieds Tjepkema bogen het hoofd.

FTTC-2 is na een halfjaar afwezigheid teruggekeerd in de competitie. Er was geen plek meer in de noordelijke divisies, waardoor dit team begint in de regionale 1e klasse, FTTC-2 startte in Leeuwarden met een 4-6 zege op Ready-3. Arnold Terpstra bleef moeiteloos overeind, terwijl Douwe Reitsma knap twee enkels en samen met Arnold de dubbel won.  

FTTC-3 (2e klasse) beleefde tegen Dokkum22 een matige ouverture. In de stad van Bonifatius werd met 6-4 verloren. Jan Hartkamp won tweemaal. Rudie van der Kooij en FTTC-debutant Rienk Groothoff bleven beiden op één enkelzege steken.
Ook FTTC-4 (3e klasse) haalde bakzeil. Tegen Drachten44 gingen de klokkendieven met 6-4 het schip in. Invaller Sije de Graaf won twee enkelspelen. Jan Koster tekende voor één overwinning en ook de dubbel werd gewonnen.
FTTC-5 kwam nog niet in actie.


11 september 2011

Remco Bijlsma wint Glazenstadloop

BERLIKUM – De zevende Glazenstadloop door het kassengebied van Berlikum is zaterdag 10 september gewonnen door Remco Bijlsma uit Cornjum. Hij leidde van start tot finish. Bijlsma mag zich tevens Fries kampioen Tien Engelse mijlen noemen. Met zijn eindtijd van 57.41 bleef hij Stefan van der Pal (Leeuwarden) bijna twee minuten voor. Albert van der Ziel (Berlikum) werd derde met 1:00.06. Daarmee was hij de snelste veertigplusser. Als snelste tuinder werd hij bovendien winnaar van de Waddentrofee.

Jasper Keizer (Sint Annaparochie) was met 1:06.45 de snelste vijftigplusser. Herman Geritz (Midlum, 1:12.29) werd vijfde in die categorie. Laas Bonnema (Vrouwenparochie) finishte als achtste, gevolgd door Hugo de Jong (Franeker) en Piet Jetze Faber (Sint Annaparochie).

Anneke de Boer won bij de vrouwen, voor sv Friesland clubgenoot Liesbeth Steenbergen. Roelie van der Ziel was de snelste tuindersvrouw. Anneke Snijder (Dronrijp) kwam als tweede 45-plus vrouw over de finish.
Maaike Hornstra uit Jellum won in 36.34 de loop over 8 kilometer. Jantiena Hoekstra (Berlikum) was met 37.26 de snelste seniorvrouw op deze afstand. Saskia van der Draai (Franeker) werd tweede. Bij de 35-plus dames won Anita Luik (Franeker)
De loop over 4 kilometer is bij de vrouwen in  22.03 het snelste afgelegd door Anouk de Vries (Franeker).

Bij de meisjesgroep 5 en 6 finishte Leandra Kingma als derde, Anneke Grondsma werd vierde. Bij de meisjes groep 7 en 8 waren twee podiumplaatsen voor AV Spartacus uit Franeker. Elyne Kingma won met een overtuigende voorsprong. Mara Leistra won de derde prijs.


6 september 2011

 

Top tien voor Mara Leistra

AMSTERDAM - Mara Leistra is zaterdag 3 september in Amsterdam tijdens de officieuze Nederlandse kampioenschappen atletiek negende geworden bij het hoogspringen. In het Olympisch stadion sprong de D1 junior uit Franeker over een hoogte van 1,35 meter. Daarmee bleef ze vijf centimeter onder haar persoonlijk record.

 

 

                                                       Mara 'flopt' over de lat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goede resultaten S-L ruiters

FRANEKER - Het afgelopen weekeinde waren de ruiters en amazones van de Sjaerdema-Liauckemaruiters op diverse locaties actief. In Sonnega won Esmée Riemersma op Catootje het B-progressief parkoers na en foutloze rit. Marriet Hoekstra reed op Anzell twee foutloze ritten in het L-klassiek, maar kwa tijd werd ze tweede. Haar zus Martine werd op Beatrix eveneens tweede in het M-progressief.

Bij de Kringwedstrijden in Cornwerd werd Minke Woerts op Press twee maal tweede op een Z2 dressuur proef. Danny Hauwert op Bruno M eerste en tweede op B/BB proeven. Beide keren scoorde hij 190 punten. Op een BB klassiek springparcours won hij ook met Bruno M. Coraline Fijma won met Nicky een B/AB klassiek springparkoers. Op een B/DE klassiek parkoers werd Cecilia van Dongen met Denver tweede.

Debbie Aertssen (Caranella) en Marianne de Jong (Barry ) werden beide een keer eerste en tweede op een BB parkoers.

 

Copyright: SportSupport / NWF-regiosport;
2005 - 2012